Tataristan'a Özel Tatar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

 


Tataristan'a Özel Tatar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatar mantısı, Orta Asya'dan Balkanlara kadar Türk coğrafyasının sevilen bir lezzetidir. Özellikle Tataristan'da yaygın olarak yapılan bu mantı, küçük ve yuvarlak şekliyle diğer mantılardan ayrılır. Tavuk etiyle hazırlanan iç harcı ve sarımsaklı yoğurt sosuyla servis edilen Tatar mantısı, özel günlerinize yakışacak bir tariftir. Şimdi sizlere bu nefis yemeği nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.


Tatar Mantısı İçin Malzemeler:

- 4 adet yumurta

- 3 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 500 gram yağlı tavuk eti

- 2 adet orta boy soğan

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 kase yoğurt

- 2 diş sarımsak

- 2 kaşık tereyağı

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


Tatar Mantısı Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle tavuk etini küçük küçük doğrayın veya robottan geçirin. Soğanları rendeleyin veya robottan geçirin. Bir kasede tavuk eti, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. İç harcınız hazır.

2. Bir kasede yumurta, un ve tuzu ekleyin ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve her parçayı iki parmak kalınlığında rulolar haline getirin. Ruloları bir parmak kalınlığında keserek küçük bezeler yapın.

3. Her bir bezeyi oklava ile çok az açın ve ortalarını daha kalın bırakarak kenarlarını inceltin. Açtığınız hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu iç harcından koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarda oluşan kulakçıkları birbirine yapıştırarak büzgülü şekil verin.

4. Geniş bir tencereye su doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz ekleyin ve mantıları suya atın. Mantılar pişip yüzeye çıkana kadar haşlayın ve süzgeçle alın.

5. Bir kasede yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekleyin.

6. Servis tabağına mantıları dizin ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. En son olarak tereyağlı sosu da mantıların üzerine dökün.

7. Sıcak sıcak servis yapın.

Tatar Mantısı Tarifi hazır. :)

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar