Azerbeycan'a Ait Azeri Güzeli Şekerbura Tarifi Nasıl Yapılır?

Azerbeycan'a Ait Azeri Güzeli Şekerbura Tarifi Nasıl Yapılır?
Azerbeycan'a Ait Azeri Güzeli Şekerbura Tarifi Nasıl Yapılır?

Azerbeycan'ın geleneksel tatlılarından biri olan şekerbura, Nevruz bayramında ve özel günlerde sıkça yapılır. 

Azerbeycan'a Ait Azeri Güzeli Şekerbura Tarifi Nasıl Yapılır?

Azerbeycan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Azeri güzeli şekerbura, hamur işi sevenlerin bayılacağı bir lezzet. İçindeki ceviz ve şeker karışımı ile damaklarda tatlı bir iz bırakan bu tatlıyı yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Sadece biraz zaman ve sabır gerekiyor. Şimdi size Azeri güzeli şekerbura tarifini adım adım anlatacağım.


Malzemeler:

- 4 su bardağı un

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 yumurta


İç harcı için:

- 2 su bardağı ceviz içi

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tarçın


Üzeri için:

- 100 gram tereyağı

- Pudra şekeri


Yapılışı:

- Öncelikle hamuru hazırlamak için unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya bölün ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

- Bu sırada iç harcını hazırlamak için ceviz içini robotta çekin veya bıçakla ince ince kıyın. Bir kaseye alın ve üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırın.

- Dinlenen hamurlardan birini tezgaha alın ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıp veya bardak ile hamurdan yuvarlaklar kesin. Her yuvarlağın ortasına bir tatlı kaşığı iç harcından koyun ve kenarlarını ortada birleştirerek yarım ay şeklinde kapayın. Kapattığınız yerleri çatalla bastırarak şekil verin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Şeker buraları fırına verin ve üzerleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

- Fırından çıkardığınız şekerburaların üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar