Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? Türk Kahvesi Tarifi

türk kahvesi nasıl yapılır
türk kahvesi nasıl yapılır

Türk Kahvesi ile ilk Anım


Merhaba, ben geldim değerli okurum. :) Bugün en sevdiğim kahvelerden biri olan Türk kahvesini nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Akıllarda oluşan Türk kahvesi nasıl yapılır? Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? gibi sorularınıza cevap vermek için yazmaya karar verdim. Umarım iyi yapmışımdır. :)

Türk kahvesinin yapılışına geçmeden önce ilk Türk kahvesi anımı anlatmak isterim. :(
Kaç yaşında olduğumu hatırlayamasam da bir gün babamın bir kaç arkadaşı bizim eve gelmişti. Babam da bana seslendi. Hadi kızım bize sade Türk kahvesi yap da içelim dedi. Yanımda sorabileceğim hiç kimse yoktu ve o güne kadar asla Türk kahvesi yapmamıştım. :( Bilmiyorum da diyememiştim...
Ondan sonra olan oldu zaten. 😂 Bırak köpüklü kahve yapmayı bir kahve yapayım da yeter düşüncesindeydim. Aldım elime cezveyi kaç kişiyse o kadar fincanlık su kattım üzerine kahveyi de ekledim. Buraya kadar bir sorun yoktu çünkü şimdiye kadar gördüklerime göre yapıyordum. Güzelce karışımı karıştırdım ve ocağa koydum. Kahve bana bakıyor ben ise ona. Minik minik köpükler olmaya başlıyordu ve bende her fincana biraz biraz koydum. Az daha bekleyip hemen fincanlara paylaştırdım. Babamlara  kahveleri sonunda dağıttım. Olmuş gibi göründüğü için başardım sandım. 
Ta ki babamın arkadaşları gidene kadar. Babam bana seslendi ve şöyle demişti: Kızım kahveler o kadar sıcaktı ki içemedik. Şaka olduğunu ilk başta anlayamadım ve fincanlara baktığımda ise çoğunluğu içilmemişti... :) Meğersem kahve biraz fokurdaması gerekiyormuş. :)))))) O günden sonra Türk Kahvesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını buldum. :)))


türk kahvesi tarifi
türk kahvesi tarifi


Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? (1 Kişilik Tarif)

Malzemeler
  • 1 fincan
  • 1 cezve
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme Türk Kahvesi
  • 1.5 fincan dolusu soğuk su (suyun soğuk olması önemli)
  • Şeker ( isteğe bağlı )
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kısık ateşte hafif köpürünce üzerindeki köpüğü fincana ekleyelim.
Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatalım ve fincana ilave edelim.
Bol köpüklü kahven afiyet olsun. :) Ellerine Sağlık.


Bugüne özel sana hediye ettiğim şarkı:


Kahve çok özeldir. 
Sende benim gibi bir sorun yaşamadan kahve yapabileceksin. :) Diğer yazımda görüşmek dileğiyle...

Yorum Gönder

0 Yorumlar