Müzisyen Ayça Özefe Bir Günde Nasıl Besleniyor? 2023

Müzisyen Ayça Özefe Bir Günde Nasıl Besleniyor? 2023
Müzisyen Ayça Özefe Bir Günde Nasıl Besleniyor? 2023

Ayça Özefe Bir Günde Nasıl Besleniyor? 2023 (Müzisyen)

Ayça Özefe, genç yaşına rağmen hem müzik hem de akademik alanda başarılı bir isim. Kendisini hafif müzisyen, YouTuber, Instagramer ve twitch yayıncısı olarak tanımlayan Özefe, aynı zamanda Ankara Başkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencisi. Peki bu kadar yoğun bir hayatın içinde nasıl besleniyor? Biz de bu sorunun cevabını merak ederek kendisiyle bir röportaj yaptık.

Öncelikle merhaba Ayça, bize biraz kendinden bahseder misin?

Merhaba, ben Ayça Özefe. 4 Nisan 2001 yılında Eskişehir'de doğdum. Aslen Eskişehir'liyim ama şu an Ankara'da yaşıyorum. Küçüklüğümden beri müziğe ilgim vardı. Babam da müzisyendi, bana gitar çalmayı öğretti. Lisede arkadaşlarımla birlikte bir grup kurduk ve kendi şarkılarımızı yazmaya başladık. Sonra YouTube'a cover videoları yüklemeye karar verdik ve böylece daha çok insanın ilgisini çektik. Şimdi Sony Music Türkiye etiketiyle albüm yapmaya hazırlanıyorum.

Müzik dışında nelerle ilgileniyorsun?

Müzik dışında da birçok ilgi alanım var. Mesela bilime çok meraklıyım. Moleküler biyoloji ve genetik okuyorum çünkü insan vücudunun nasıl çalıştığını anlamak istiyorum. Belki de ileride bir araştırmacı olabilirim, kim bilir? Ayrıca sosyal medyayı da çok seviyorum. Instagram ve Twitch'te takipçilerimle iletişim kuruyorum, onlara hayatımdan kesitler sunuyorum.

Peki bu kadar yoğun bir hayatın içinde nasıl besleniyorsun? Sağlıklı beslenmeye önem veriyor musun?

Beslenme konusunda çok dikkatli olduğumu söyleyemem açıkçası. Genellikle evde yemek yapmaya vaktim olmuyor, dışarıda yemek yiyorum ya da sipariş veriyorum. Ama sağlıksız şeylerden kaçınmaya çalışıyorum. Mesela kızartma, fast food, tatlı gibi şeyleri çok nadir tüketiyorum. Daha çok sebze, meyve, salata, çorba gibi hafif şeyler tercih ediyorum.

Bir günün nasıl geçiyor? Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar neler yiyorsun?

Bir günüm genellikle şöyle geçiyor: Sabah erken kalkıyorum ve kahvaltı yapmadan evden çıkıyorum. Okula gidiyorum ve derslere giriyorum. Ara öğün olarak genellikle meyve ya da kuruyemiş yiyorum. Öğle yemeği için okulun kantininde ya da yakındaki bir restoranda sebze yemeği ya da salata alıyorum.


Yorum Gönder

0 Yorumlar