İtalyan Mutfağından Sicilyalı Cannoli Nedir ve Tarifi Nasıl Yapılır?

Sicilyalı Cannoli Nedir ve Tarifi Nasıl Yapılır?
Sicilyalı Cannoli Nedir ve Tarifi Nasıl Yapılır?

Sicilyalı Cannoli Nedir ve Tarifi Nasıl Yapılır?

Cannoli, İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Sicilya kökenli olan bu tatlı, kızartılmış hamur borularının peynir kreması ile doldurulmasıyla yapılır. Hamur boruları için özel kalıplar kullanılır, ancak evde metal veya tahta çubuklar da işinizi görecektir. Cannoli yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz.


Malzemeler:

Hamur için;

- 200 gram un

- 30 gram pudra şekeri

- 2 yemek kaşığı tatlı şarap

- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

- 1 adet yumurta

- Sıvı yağ (kızartmak için)


Dolgusu için;

- 200 gram ricotta peyniri (veya taze lor)

- 4 yemek kaşığı pudra şekeri

- 1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı


Yapılışı:


1. Unu eleyerek bir yoğurma kabına alın, ortasına bir havuz açın. Bütün hamur malzemelerini bu havuzda birleştirip, yoğurmaya başlayın. Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az bir saat dinlendirin.

2. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, unlanmış bir zeminde mümkün olduğunca ince ve yuvarlak olacak şekilde açın. Yuvarlak hamur parçalarını metal veya tahta çubuklara sarıp, birleşme yerlerini de sıkıca bastırıp, kızgın yağda kızartın. Rengi altın sarısı olana dek yaklaşık 3 dakika kadar kızartın. Çıkarıp havlu kağıt üzerine alın ve ılımaya bırakın.

3. Başka bir kapta ricotta peyniri ve pudra şekerini iyice çırpın ve krema tüpüne doldurun. Hamurlar soğuyunca içerisindeki metal veya tahta çubukları çıkartın ve peynir kreması ile doldurun. Kremanın çıktığı her iki ucunu da dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alın.

4. Servis öncesi üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sicilyalı Cannoli Tarifimiz hazır. :)

Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar