Hindistan Lezzeti Jalebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Hindistan Lezzeti Jalebi Tatlısı Tarifi
Hindistan Lezzeti Jalebi Tatlısı Tarifi

Hindistan Lezzeti Jalebi Tatlısı Tarifi

Merhaba sevgili okurlarım, bugün sizlere Hindistan'ın en meşhur tatlısı olan jalebi tarifini paylaşmak istiyorum. Jalebi, hamur kızartması ve şerbetten oluşan bir tatlıdır. Şekli spiral veya çiçek gibi olabilir. Rengi ise kızarmış hamurun üzerine dökülen safranlı şerbetten dolayı sarıdır. Jalebi, Hindistan'ın yanı sıra Pakistan, Bangladeş, Nepal ve Sri Lanka gibi ülkelerde de çok sevilen bir tatlıdır.

Jalebi yapmak için öncelikle hamuru hazırlamak gerekiyor. Hamur için un, yoğurt, maya, su ve tuz karıştırılır. Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Hamurun kabarması için yaklaşık 8-10 saat bekletilir. Bu süre zarfında hamurun üzerini nemli bir bezle örtmek iyi olur.

Şerbet için ise su, şeker ve safran bir tencerede kaynatılır. Şerbetin koyu olmaması için fazla pişirmemek gerekir. Şerbet ocaktan alındıktan sonra içine limon suyu sıkılır. Limon suyu şerbetin kristalleşmesini önler.

Hamur kabardıktan sonra sıkma torbasına veya sıkma şişesine konur. Kızgın yağda hamurdan spiral veya çiçek şeklinde jalebiler yapılır. Jalebiler altın sarısı renk alana kadar kızartılır. Kızaran jalebiler yağdan alınır ve sıcak şerbetin içine atılır. Şerbeti iyice çeken jalebiler servis tabağına alınır.


Jalebi tatlısını sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine fıstık, badem veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar