Almanya Mutfağından Tuna Dalgası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Donauwelle)

Almanya Mutfağından Tuna Dalgası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Donauwelle)
Almanya Mutfağından Tuna Dalgası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Donauwelle)

Almanya Mutfağından Tuna Dalgası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Donauwelle)

Merhaba sevgili okurlarım, bugün sizlere Almanya'nın meşhur tatlısı Tuna Dalgası'nın (Donauwelle) nasıl yapıldığını anlatacağım. Bu tatlı, adını Tuna Nehri'nin dalgalarına benzeyen görüntüsünden alıyor. Kakaolu ve sade kek hamurunun üzerine kiraz konuluyor ve pişiriliyor. Sonra beyaz çikolatalı krema sürülüyor ve en üste de bitter çikolata sosu gezdiriliyor. Bu şekilde hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı ortaya çıkıyor.

Almanya Mutfağından Tuna Dalgası Tarifi

Tuna Dalgası yapmak için malzemeler şunlardır:

Kek için:

- 250 gram tereyağı

- 200 gram toz şeker

- 4 adet yumurta

- 375 gram un

- 1 paket kabartma tozu

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 kavanoz vişne


Krema için:

- 500 ml süt

- 100 gram beyaz çikolata

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya


Sos için:

- 150 gram bitter çikolata

- 50 gram tereyağı


Tuna Dalgası Yapılışı (Donauwelle)

1. Öncelikle kek hamuru için tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.

2. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve hamura yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün ve birine kakao ekleyip iyice karıştırın.

3. Yağlanmış bir fırın tepsisine önce sade hamuru yayın, sonra üzerine kakaolu hamuru dökün ve spatula ile düzeltin. Vişneleri süzün ve hamurun üzerine aralıklı olarak dizin.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5. Krema için sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayan kremanın altını kapatın ve beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Krema soğuyana kadar ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.

6. Sos için bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.

7. Soğuyan kekin üzerine krema sürün ve düzgünce yayın. En üste de çikolata sosunu gezdirin ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

8. Tuna Dalgası (Donauwelle) tatlısını dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar