Denizli Işıklı Göl Nerede? Denizli Işıklı Gölün Özellikleri Nelerdir?

 

Denizli Işıklı Göl Nerede?
Denizli Işıklı Göl Nerede?

Denizli Işıklı Göl Nerede? 

Merhabalar, bugün neşem oldukça yerinde. Çünkü bugün memleketimde olan güzelliklerden bahsedeceğim. Memleketim neresi diye merak edenlere cevap vermiş olayım ben Denizliliyim.
Bugünkü konumuz Denizli Işıklı Göl Nerede, Denizli Işıklı Gölün Özellikleri Nelerdir?


Denizli Işıklı gölü mükemmel manzaralara sahip, hemen arkamı döndüğümüz zaman meşhur Nilüfer yaprakları görüyorsunuz. Nilüfer çiçekleri gölün en önemli sembolü su bitkisi Nilüfer yaprağı, nilüfer çiçekleri ve işte bu güzel Işıklı gölü'nün üstünde uçsuz bucaksız bu güzel ya topraklarla bu güzel çiçeklerle dolu bakmaya doyamayacağınız bir manzara.


Nilüfer çiçekleri bembeyaz bir renge sahip özellikle sabahın ilk saatlerinde böyle tabak gibi açılıyorlar ardından yavaş yavaş kapanıyor. Dünyada belli başlı noktalarda yer alıyor böyle göllerde sulak alanlarda yaşam süren bir bitki türü ve özellikle Asya'da kutsal sayılıyor bu nedenle Nilüfer çiçekleri özellikle dünyanın ilgisini çeken ve herkesin beğenisini toplayan bir su bitkisidir.



Denizli Işıklı Gölün Özellikleri Nelerdir?
Denizli Işıklı Gölün Özellikleri Nelerdir?


Denizli Işıklı Gölün Özellikleri Nelerdir?


  • Nilüfer çiçeklerinin sağlığa da çok iyi geldiği söyleniyor. 
  • Işıklı Göl su kuşları için aynı zamanda göçmen kuşlar için çok önemli bir durak noktası özellikle yaz mevsimi geldiğinde burası çeşit çeşit yüzlerce kuşun adresi oluyor ve aynı zamanda tabi ki yıl boyunca yine burada yaşayan birbirinden güzel tuşlarında evi olma özelliğine sahip bir kuş cenneti diyebiliriz.

  • Bu güzel ışıklı gölün içinde sazlıklar var. Nilüfer çiçekleri var onlar için harika bir yaşam alanı oluyor.

  • Işıklı gölde kuşlar ne kadar güzel yarış yapıyorlar adeta birbirleri ile.

  • Çivril'de görsel şölen bitmiyor şu güzelliğe ne demeli Denizli Çivril'de doğanın en güzel en zengin halini görüyoruz hatta keşfedilmemiş yerler bile var ve bizde şu anda tarihten bugüne dek hala varlığını koruyan çivril'in en güzel su kaynaklarından birine geldik. şu anda ışıklı ak göz pınarlarındayız.

  • Görmüş olduğunuz bu sular ışıklı gölün kaynağını oluşturuyor dağların taşların altından pırıl pırıl sular geliyor ve bugün ne kadar önemli ise aslında antik dönemde de bir o kadar önemli olmuş özellikle de roma döneminde yaşayan zenginlerin villaları var.

  • Bu güzel gölün çevresinde kurulmuş inanılmaz bir zenginlik var çevresi de bu gölün yemyeşil doğayla baş başa tatil yapmak isteyenler doğanın keyfini çıkarmak isteyenler ve aynı zamanda sessiz sakin tabiatta zaman geçirmek isteyenler muhakkak geliyorlar özellikle de bu akgöz göletlerin de pınarların da bol bol vakit geçiriyorlar. 


Bugün Denizli Işıklı Göl gezimiz için bugünlük benden bu kadar. Herkese çok teşekkür ederim.

Kendinize çok iyi bakın.:)

Yorum Gönder

2 Yorumlar