Dünyada Son 50 Yılda En Çok Okunan Kitaplar Nedir?


Dünyada Son 50 Yılda En Çok Okunan Kitaplar Nedir?

Merhaba, değerli okurum. Siteme hoş geldin. :) Kitap okumayı seven veya kitap okuma alışkanlıkları kazanmak için çabalayan birisi gibi görünüyorsun. Dünyada Son 50 yılda en çok okunan kitaplar nedir, kitap okumanın faydaları nedir, başkan mao'dan seçme sözler, yüzüklerin efendisi, harry potter, paulo coelho simyacı, da vinci şifresi, alacakaranlık, rüzgar gibi geçti, düşün ve zengin ol, anne frank, on kişiydiler gibi konuları ele alıyorum. Okunması gereken kitaplardan bahsedeceğim. Okuduğuna asla pişman olmayacaksın. :)

Başkan Mao'dan Seçme Sözler ( Küçük Kırmızı Kitap)
Başkan Mao'dan Seçme Sözler ( Küçük Kırmızı Kitap)

Dünyada Son 50 Yılda En Çok Okunan Kitaplar

1)Başkan Mao'dan Seçme Sözler ( Küçük Kırmızı Kitap)

Seçme sözler yani diğer adıyla " Küçük Kırmızı kitap", Batılı düşünceden ve ideolojilerinden uzaklaşmayı temsil etmektedir.

Harry Potter Serisi (J.K. Rowling)
Harry Potter Serisi (J.K. Rowling)

2) Harry Potter Serisi (J.K. Rowling)

İlk kitapta Harry daha 10 yaşlarında bir genç, sihir dünyasından ve kendisinin büyücü olduğundan haberdardır. Anne ve babasının otomobil kazasında öldüğünü hatta alnında oluşan yaranında kaza sonucu olduğuna teyzesi ile eniştesi tarafından inandırılmıştır. Her şey Harry'in 11. yaş doğum gününde Hagrid adındaki kişinin Harry'i Hogwarts Büyücülük ve Cadılık okuluna götürmek için geliyor ve Harry'in ailesinin ölümünün sır perdesi aralanıyor.

Yüzüklerin Efendisi ( J.R.R. Tolkien)
Yüzüklerin Efendisi ( J.R.R. Tolkien)

3) Yüzüklerin Efendisi ( J.R.R. Tolkıen)

Bilbo Baggins, yüzüğün sahibi hepsine hükmedecek tek bir yüzüğün sahibi... Bu yüzüğü yeğeni olan Frodoya emanet olarak veriyor. Ve yanında da Sam diye bir arkadaşıyla bir yolculuğa çıkıyorlar daha doğrusu çıkmak zorunda kalıyorlar...
'' Dokuz yoldaş. Öyleyse sizinki Yüzük Kardeşliği olsun.''


Simyacı ( Paulo Coelho)
Simyacı ( Paulo Coelho)

4) Simyacı ( Paulo Coelho)

Endülüs'te çoban olan bir çocuğun, Mısır piramitlerinde son bulan kendini bulma çabasını anlatmaktadır.



Da Vinci Şifresi ( Dan Brown)
Da Vinci Şifresi ( Dan Brown)

5) Da Vinci Şifresi ( Dan Brown)

Geçmişte Newton'un, Botticelli'nin, Victor Hugo'nun ve Leonardo Da Vinci'nin içerisinde olduğu bir tarikatın üstadı olan bir müze müdürünün öldürülmesi ile başlamaktadır.


Alacakaranlık serisi ( Stephenie Meyer)
Alacakaranlık serisi ( Stephenie Meyer)

6) Alacakaranlık serisi ( Stephenie Meyer)

Vampir ile insanın aşkı. Bunun gerçekleşmesi imkansız gibi diye düşünürken bu aşk gerçek oldu.
Kız aşık olduğu kişinin vampir olduğunu öğrendi. Ama aşkına yeni düştü. İkilinin arasındaki aşk çok büyüktü. Hayatları ise onlar için çok zordu. Vampir, kızın kanına olan isteğine karşı sürekli olarak karşı koymalıydı. Zarar vermeden sevmesi gerekiyordu. Kız ölümlü iken erkek ise ölümsüzdü.




Rüzgar Gibi Geçti ( Margaret Mitchell)
Rüzgar Gibi Geçti ( Margaret Mitchell)

7) Rüzgar Gibi Geçti ( Margaret Mitchell)

Amerikan iç savaşı ile birlikte toplumun geçirdiği değişimi O'Hara ailesi ile anlatmaktadır. Kuzeyliler ve güneyliler arasında yaşanan savaş döneminde aileler yoksulluk, sefaleket ise her okuru derinden etkileyeceğini düşünüyorum.


Düşün ve Zengin Ol ( Napoleon Hill)
Düşün ve Zengin Ol ( Napoleon Hill)

8) Düşün ve Zengin Ol ( Napoleon Hill)

Konularından bazıları; kendine telkin, korku, altıncı his, hayal gücü, çekim yasası, düşüncenin gücü, bilinçaltı, kararlılık gibi bir çok konuyu ele alıyor.

Anne Frank'ın Hatıra Defteri ( Anne Frank)
Anne Frank'ın Hatıra Defteri ( Anne Frank)

9) Anne Frank'ın Hatıra Defteri ( Anne Frank)

Yahudi bir ailenin kızı Anne, Almanya'da doğmuş, ikinci dünya savaşı sırasında ise Amsterdam'da yaşıyor. Henüz on üç yaşında ailesiyle beraberken Nazilerden saklanmaktadır. Zorlu günlerin acımasızlıklarına karşı sığınabildiği tek liman ise doğum gününde kendisine hediye edilen defter. Ne de olsa " Kağıt sabırlıdır".



On kişiydiler (Agatha Christie)
On kişiydiler (Agatha Christie)

10) On kişiydiler ( Agatha Christie)

1939 yılında, Avrupa'nın savaşın eşliğinde geçen roman, kendi şahsi sırlarıyla dolu on kişinin, Devon kıyılarında bulunan Asker adası isimli bir adada bir malikaneye davet edilmesiyle başlamaktadır. Bu on farklı kişi ise geçmişlerinde karanlık sırlara sahiptirler zamanla onların üstünü örterek yaşamlarına devam ederler. Malikaneye geldiklerinde ise sırları bir bir ortaya çıkacaktır.


Bu kitaplardan en az bir tanesini kesin okumalısın. :) Sonuç olarak Dünyada son 50 yılda en çok okunan kitaplardan bahsettim. 
Yazımı okuduğun için teşekkür ederim. Takip etmeyi ve yorum yapmayı unutma. Diğer yazılarımda görüşürüz. ❤

Yorum Gönder

0 Yorumlar