Salda Gölü Nerede? Hangi Plaja Gidilir?

SALDA GÖLÜ


Salda Gölü Nerede
Salda Gölü


Merhaba değerli okurum :) Bugün Türkiye'nin Maldivleri olan Salda Gölünden bahsedeceğim. Salda gölü nerede, salda gölüne nasıl gideriz, salda gölünde yüzülür mü? gibi sorularının cevabı bende olacak. 




Salda Gölü
Salda Gölü

Salda Gölü Nerede?

Salda Gölü Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlıdır. Burdur'un merkezine 75 km , Denizli'nin merkezine ise 84,6 km uzaklıktadır. Denizli'den araba ile seyahat edildiğinde Salda gölüne yaklaşık olarak 1 saat 8 dakika da gidilmektedir.


Salda Gölünde Hangi Plajlar Var? Salda Gölünde Hangi Plaja Gidilir?

Salda Gölünde 4 tane plaj bulunmaktadır. Plajlar ise şunlardır; Doğanbaba Halk Plajı, Yeşilova Belediyesi Halk Plajı, Beyaz Adalar, Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkıdır. 
Salda Gölünün yüzülebilir plajlarında '' Göle Girmek Tehlikeli ve Yasaktır'' gibi uyarı levhaları bulunmaktadır.



Salda Gölü Tabiat Parkı
Salda Gölü Tabiat Parkı



❤ Favori bölgemiz ise Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı oldu. Ama içerisinde şuanda bir büfe, kafe bulunmuyor. Araba ile girişte 15 tl bir ödeme var. Tabi bu fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Buraya gelirken kesinlikle tüm yiyecek içecek her şeyinizi getirmeyi unutmayın. :) Oturup çay kahve içmek için veya yemek yemek için banklar bulunuyor. Bankların bulunması da piknik yapma şansımız olduğundan daha da cazip geliyor. Unutmadan şunu da söylemeliyim ki çocuklar içinde oyun parkı bulunmaktadır.


Salda Gölü Tabiat Parkı
Salda Gölü Tabiat Parkı



Havalar ısınsa da hemen tekrar gidelim modundayız. :) Şuan pandemi döneminden dolayı yüzemedik ama bu dönem geçtiğinde ise yüzebileceğimizi düşünüyoruz. :)
Eğer sende gitmek istiyorsan önerilerimi dikkate alabilirsin. Bugünlük benden bu kadar, diğer yazılarımda görüşmek üzere...


Yorum Gönder

0 Yorumlar