Leptin Hormonu Nedir? Nasıl Çalışır? Leptin Hormonu Ne işe Yarar?


 Leptin Hormonu Nedir? Nasıl Çalışır? Leptin Hormonu Ne İşe Yarar?


leptin hormonu
leptin hormonu



 Merhaba, yine ben :)

Bugün leptin hormonundan bahsedeceğim. Ama ondan önce şunu söylemeliyim ki bu beslenme tipinde sık sık yemek yok. Yani ilk başlarda çok zorlanırsan 3 öğün olarak beslenebilirsin. Zorlanmıyorsan 2 ana öğün yeterli olacaktır. Evet gelelim o özel hormonun bize olan faydalarına. 


LEPTİN HORMONU (YAĞ YAKIMINDA YARDIMCIMCIMIZ)

Leptin hormonu kısacası vücudumuzdaki depolanan yağların yanmasına denir.Bu leptin biraz dikkat edilince çalışan bir hormon. Azıcık hesaplamalarla uğraştıracak gibi görünse de müşhiş bir şekilde destekçimiz oluyor. Yani Leptin bizim dostumuz :) Ben sana şöyle anlatayım.

Diyelim ki sen saat 9:00 da kahvaltı yapıyorsun. Saat 13:00-14:00 den sonra yağlarını yakmak için leptin hormonu o zaman devreye giriyor. Evet biraz üşengeç bir hormon kabul ediyorum. Tabi o zamana kadar sıvı hariç bir şey yemediysen öyle harekete geçiyor. Saat 16:00 da ise acıkıp akşam yemeğini yedin diyelim o zaman 2-3 saat leptin sayesinde depoladığın yağlarını yakmış olacaksın. Ya da akşam yemeğini 17:00 gibi yediysen bu sefer 3-4 saat depodan yağları yakmış oluyorsun. Ama leptin sırf yaksın diye acıktığın halde yemediysen çok yanlış yapıyorsun. Çünkü acıktığında leptin hormonu durur. Acıktığın an yemeğini hemen yemelisin. :)

Bu konuda işine yaracağına inandığım tavsiyelerde bulundum, umarım faydalanabilirsin. 

Diğer yazılarımda görüşmek üzere...

Yorum Gönder

0 Yorumlar