Karatay Diyeti ile Nasıl Kilo Verilir? Karatay Beslenmesiyle Kilo Verme Sürecim (23 kg)

Karatay Diyeti ile Nasıl Kilo Verilir? Karatay Beslenmesiyle Kilo Verme Sürecim (23kg)


karatay diyeti
karatay beslenmesi


KARATAY BESLENMESİ İLE 23 KG NASIL VERDİM?


Merhaba, senin gelmen beni mutlu etti. :) Çünkü sen geldiğine göre bu sürecimdeki tüm duygularımı, neler hissettiğimi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya başlayabilirim. Çok pardon Hoş geldin demeyi unutmuşum. Hoş geldin...

Ben Rey, kimseye bir şey öğretmek için değil de düşünmene yardımcı olmak için geldim. 24 yaşındayım ve uzun süredir kendimi "diyet" diye adlandırılan batağın içindeyim. Ben de sen gibi çok denedim. İtiraf etmeliyim ki ben yemek yemeyi ve yemek yapmaya bayılırım. Bu yüzden her seferinde daha da zor hatta kilo vermemin imkansız olduğunu kabullenmiştim. Ta ki dankkk! diye bir his gelene kadar. Herkesin kilo verme süreci bambaşkadır ve ben seninkini bilmiyorum ama kendiminkinden bahsetmek istiyorum.

En büyük korkum tartıydı. Sanki onun üzerine çıkmadığımda dışarıdaki insanların benim kilomun fazla olacağını düşünmeyeceklerini düşünüyordum.  Ama öncesinde her hali ile kendini sevebilmeli insan. En keyif aldığım alışveriş yapmalarım bile azalmıştı. Artık kendimi aynalarda incelemiyordum. Her an tüm vücudum ödemdi. Yedikçe yiyor ve bu yemelerimin sonu asla gelmiyordu. Kendime bir iyilik yapmalıydım ve birden karşıma kurtarıcı gibi çıkıveren o bataktan kurtaracak olan " Karatay Diyeti" ile karşılaşmıştım. Uzun uzun araştırdım tüm kuralları, aslında yıllardır diyet diye adlandırdığımız cezanın olmadığını ve sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı olduğunu anladım. Ben hazırdım yediğim, yemeyi düşündüğüm bir sürü abur cuburlardan vazgeçmeye. Evet yarın başlayacaktım. Tüm istediklerimi yemiş en azından denemek için bir adım atacaktım. Sonunda tartılmaya karar vermiştim. 

Evet en ince kıyafetlerimle, hatta çorabımı çıkarıp tartılacaktım... Gözlerimi kapattım ve çıktım tartıya. Yüzleşemediğim, uzun süredir kendim bile görmek istemediğim kilomu öğrendim. 83 kilogramdım. Şaşkın ve sanki şimdiye kadar sürekli güzel beslenmiş gibi sadece ve baktım ve yutkundum. Herkese bu kilogram fazla gelmeyebilir. Ama benim için kendi vücudumdaki bir zirvedeydim. Bir kilo verme sürecinin inişli- çıkışlı olduğunun farkındaydım. 

Kaç ay ya da tam ne kadar sürede 23 kg verdim bilemiyorum. Ama ne güzel karar vermişim! Kendime çok teşekkür ediyorum. Sende kendine teşekkür etmek istersen ben buradayım ve diğer yazılarımda beslenme düzenimden, örnek menülerimden bahsediyor olacağım. Diğer yazılarımda görüşmek üzere.

Kendini çok sevmeyi unutma :) Çünkü sen çok değerlisin...



Yorum Gönder

0 Yorumlar