Age of Empires 4 Ne Zaman Çıkacak?

Age of Empires 4

Hiç eskimeyen Age of Empires oyun serisinin 4.sü Age of Empires 4 duyuruldu.

age-of-empires-4
Age of Empires 4


Yıllardır bıkmadan usanmadan oynanan, muhteşem ilgi toplamış olan Age of Empires serisinin son oyunu Age of Empires 3'ün ilk piyasaya sürülme tarihi 18 Ekim 2005 idi. Yani 12 yılın ardından nihayet Age of Empires 4 Microsoft Studios tarafından duyuruldu. 

Yapımına başlanan ve duyurulan Age of Empires 4'ün genel konseptini belirtmek üzere bir tanıtım videosu yayınlandı. Dilerseniz videoyu izleyebilirsiniz. Video Windows'un yayınladığı orijinal tanıtım videosudur. Buyrun;




İzlediğiniz bu tanıtım filminden genel olarak oyunun hangi ırklardan oluşacağını ve kısaca oyun konseptinin nasıl olabileceğini görüyoruz. Çok yakında yeni tanıtımlar ve resimler gelecektir. Onları da sizlerle paylaşacağız.

Age of Empires 4 Ne Zaman Çıkacak

Age of Empires serisi, strateji oyunu denilince neredeyse ilk akla gelen oyun serisidir. Seri 2005'te çıkarmış olduğu Age of Empires 3 oyunu ile çıtayı epeyce yukarıya çekerek birçok oyunun önüne geçti. Yıllardır bu seri gibi, strateji tarzı pek oyun sayamıyorduk. Ta ki Microsoft Studios, Age of Empires 4'ü duyurup biz strateji severleri sevindirip heyecanlandırana kadar. Biliyorum ki ben kadar şuan bu yazıyı okuyan herkes heyecanla bu oyunun çıkışını bekliyordur. Çok yakında tam çıkış tarihi açıklanacaktır. Ben şahsen 2018 yaz aylarına kadar yetiştirip bir an evvel yayınlayacaklarını tahmin ediyorum, en azından öyle umuyorum.

Age of Empires 4 Oyunu Hakkında

Age of Empires serisinin oyunlarından bildiğimiz oyun tarzını ve yukarıda izlediğiniz tanıtım fragmanını göz önüne alacak olursak, Age of Empires 4, içerisinde Kızılderililerden İngilizlere, Türklerden (Osmanlı) Ruslarına kadar tıpkı Age of Empires 3'te olduğu gibi, benzer ama çok daha gelişmişi olacağını ve yeni ırkların (ülkelerin) ekleneceğini düşünüyorum.


Not: Age of Empires 4 oyununun, gelecekteki strateji oyunlarına ışık tutacak nitelikte olması umuduyla yazımı burada bitiriyorum. Umarım faydalı olmuştur. Yazıyı paylaşarak daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar